One thought on “Why All People Suffer — Session Six

 1. ANDLIGHET I VARDAGEN0
  Hur och varför ber vi för ögonblicket för din död?
  AV MARIA S. · ONSDAG 22 APRIL 04

  Foto: Silvestri Matteo – Unsplash

  Kanske ber du varje dag för ögonblicket av din död utan att ens inse det. Hur? Detta avslöjades för mig i ett spontant samtal av en kateket på skolan där jag arbetar. Varje gång vi ber Hail Mary, ber vi för de två viktigaste ögonblicken i våra liv – nu och vid tidpunkten för vår död. Nu har vi bara – det förflutna lämnas åt Guds nåd och framtiden åt hans försyn. Det enda som ligger i våra händer är nu. Därför är det viktigt att be om nåden i Guds närvaro och seger i våra hjärtan i nuet. Det finns ingen bättre och mer trogen förespråkare för detta än Moder Maria.

  Döden, å andra sidan, är det ögonblick vi har förberett oss för alla våra liv. Vi är rädda för honom. Hur stark vår tro än är, är det få bland oss som har uppnått en sådan nåd att de verkligen ser döden som en passage in i livet. Den heliga Teresa av Jesusbarnet, när hon frågades av en av sina systrar om hon var rädd, svarade att hon inte var rädd eftersom hon först nu gick in i livet. Hur mycket barmhärtighet!

  Tre sätt att be för ögonblicket för din död: Att älska Gud i ögonblicket av din död
  och sedan vara redo att överlämna sig till hans barmhärtighet är det viktigaste i livet. En sådan död kallades en lycklig död av de heliga. Det är klokt att be för ögonblicket för din död och att välsigna det ögonblicket, för att förbereda en god grund för det. Kom ihåg detta nästa gång du plockar rosenkransens korn och ber med varje Hail Mary-bön för ögonblicket för din död.

  Ta tillflykt till
  Our Lady Salesians don Bosco har en trevlig sed att be de tre Hail Marys och tillägger före varje åkallan: “Kära mor, jungfru Maria, ge mig att rädda min själ!” Denna sed är ett enkelt och genomförbart sätt för alla att tänka varje dag på ögonblicket för hans död och välsigna det i förväg genom att be till Gud genom Vår Fru förbön för hans själs frälsning. Jag tror att även för dina små kommer denna hängivenhet lätt att bli en kär vana.

  Be till St. Joseph St Joseph
  , den mest rena brudgummen av den välsignade jungfru Maria, är också en bra förespråkare för ögonblicket för vår död. Ge akt på denna bön:

  Den härliga helige Josef, för den outsägliga lycka som du hade på jorden när Jesus och Maria var närvarande vid din död, och i din jordiska kamp blev du hjälpt, stärkt och tröstad: Jag ber dig ödmjukt, få denna nåd att heroiskt vägra den orena andens arga angrepp i dödsstunden och dö välsignat. Upphöjd försvarare av de döende, var till hjälp för mig i denna fruktansvärda stund; Skaffa mig nåden i dina kraftarmar att yttra ljuva och tröstande ord: Jesus, Maria och Josef, i dina händer överlämnar jag mitt hjärta och min själ. Slut på historien.

  Gör förberedelser för en lycklig död enligt Don Boscos
  exempel Påven Benedictus XIII har sammanställt en förberedelse för en lycklig död så att vi kan bevaras från orättvis död. Denna förberedelse ber en gång i månaden. Hennes stora anhängare var St. John Bosco som praktiserade det med sina pojkar och alla munkar i sina hus. Den består av två böner och en stor undersökning av samvete och bekännelse. Texterna till dessa böner finns i New Eve-appen som heter Förberedelse för en lycklig död.

  Glöm inte – med nuet är döden det viktigaste ögonblicket som vi förbereder hela våra liv för. Sedan, som Paulus sa. Thérèse av Jesusbarnet, vi går in i livet. Vi kommer inför ansiktet på den som formade oss i vår moders livmoder och vakade över oss så att vi i evigheten kan omfamnas av honom.

  Lea Potocar – En framstående kvinna

  36 visningar totalt, 36 visningar idag

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s